SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstad Starlight Cheer
Cheerleading

Historik

SPORTEN CHEERLEADING

Idrotten cheerleading, som föddes för mer än 100 år sedan i USA, består av bland annat momenten gymnastik, hopp, dans, bygg och akrobatik. Allt kännetecknas av ett högt tempo samt ett skarpt och koncist rörelsemönster. Momenten utövas var och ett för sig eller koreograferas samman till ramsor eller musik.

 

CHEERLEADING I SVERIGE

Cheerleading kom till Sverige i mitten på 80-talet och har sedan dess haft en enorm utveckling. I dag kan man se cheerleadingen i Sverige vid många olika tillfällen. Vid cheerleadingtävlingar, i olika sammanhang som t.ex TV och uppvisningar samt på olika matcher. Sedan 1989 har vi haft nationella mästerskap och numer arrangerar Svenska Cheerleaderförbundet varje år ett flertal mästerskap: fyra distriktsmästerskap och ett svenskt mästerskap.


TÄVLINGAR
Distriktsmästerskapen är uppdelade enligt följande: DM södra, DM mellersta, DM norra och DM Stockholm där vi är med och tävlar i DM södra. Från DM kan man sedan kvala sig vidare till RM/SM och då är det lag från level 2 och uppåt som kan ta sig vidare. Olika föreningar anordnar tyckartävlingar under säsongen. En tyckartävling är en tävling utan domare, protokoll och placeringar. Varje förening tar med sig en tyckare som då bildar en grupp med andra tyckare från andra föreningar och de ger sedan feedback till lagen. 

 
Partners 2024
Instagram